Ons verhaal

Langer dan een olifantsdracht hebben we ons project met veel liefde gedragen, gevoed en gekoesterd en op 28 januari ziet ons kindje officieel het daglicht en opent Jeugdverblijfcentrum (JVC) Schotte de deuren. Maar wat is ons verhaal? Je vindt het hieronder …

Het zwaard van Damocles hing al een tijdje boven de Scouts en Gidsen Sint-Kristoffel (kort "Kroffel"), maar het definitieve verdict kwam dat de lokalen op de Capucienen in Aalst afgebroken werden.

Een scout in zak en as bestaat niet, dus oud-scouts en scouts sloegen de handen in elkaar en VZW Kroffel was een feit. Het team ging op zoek naar een duurzame en definitieve oplossing voor de huisvesting van de scouts. De queeste eindigde met de aankoop van de voormalige directeurswoning op de site Schotte aan de Kapellekensbaan in Aalst.

Kinderen in een ruime slaapzaal in jeugdverblijfcentrum Schotte in Aalst

De Schotte site en de Kapellekensbaan herbergen niet alleen een rijk verleden in de Denderstreek, maar bevinden zich ook op een exceptionele plek in de groene long van Aalst, pal in het midden tussen de natuurgebieden het Osbroek en de Gerstjens, het Stadspark, palend aan een sportcomplex en op wandelafstand van het stadscentrum.

De grootte van het gebouw en de buitengewone ligging gaven het project snel een andere, zeer ambitieuze oriëntatie. De beslissing werd genomen om het gebouw te renoveren tot een jeugdverblijfcentrum met 55 bedden. Een unieke ontmoetingsplaats was geboren en de grote verbouwingswerken werden gestart.

Dankzij privé-investeringen, sponsors, subsidies en andere steunmaatregelen zijn we ook goed op weg om het financiële plaatje netjes rond te krijgen.

Niet enkel de aannemer heeft hier hard gewerkt, vele helpende handen hebben JVC Schotte naar de eindstreep getrokken. Bloed, zweet en tranen maar vooral veel motivatie en plezier zullen nog lang echoën in onze wandelgangen.

JVC Schotte is al lang geen droom meer van een groepje idealisten, maar een uniek jeugdverblijf met een uitzonderlijke geschiedenis, waarin Kroffel een nieuw en spannend hoofdstuk heeft geschreven …

Jeugdverblijfcentrum bevindt zich aan het begin van de Kapellekensbaan, de legendarische straat uit de roman van Louis Paul Boon.